Nieuwe e-bike met Nationale Fietsplan

Maak gebruik van belastingvoordeel

Wilt u een nieuwe e-bike met Nationale Fietsplan kopen waarbij u gebruik kan maken van belasting voordeel? Maak gebruik van het nationale fietsplan!

De twee meeste gebruikte vormen zijn:

  1. Nationale Fiets Projecten
  2. Werkkostenregeling (WKR)

Nieuwe e-bike met Nationale Fietsplan         fiscfree

Nationale Fiets Projecten

Heeft u een bon gekregen van uw werkgever en wilt u daar gebruik van maken? Dit kan direct bij Ebikestock! Wij zijn aangesloten bij FiscFree, dit betekent dat uw fietsbon bij ons verzilverd kan worden. Bij het gebruik maken van deze bon krijgt u maximaal 52% belasting voordeel. Neem contact met Ebikestock op om per direct gebruik te maken van uw bon.

Meer informatie Nationale Fiets Projecten.

Indien u meer informatie wilt over Nationale Fiets Projecten kunt u meer lezen op de site van Nationale Fiets Projecten. Controleer of uw werkgever aangesloten is.

Nieuwe e-bike met Nationale Fietsplan

Werkkostenregeling (WKR)

Via het Werkkostenregeling verstrekt je werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding, oftewel een lening zonder rente. Binnen deze regeling mag de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Hier valt dus ook een elektrische fiets onder. Deze werkkostenregeling kent geen maximale aanschafwaarde.

Hier komt ook bij dat je als werknemer in aanmerking komt voor een onbelaste reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Om gebruik te maken van het WKR hoeft een werknemer niet aan te tonen dat de elektrische fiets gebruikt wordt voor woon-werkverkeer.

Meer informatie Werkkostenregeling

Indien u meer informatie wilt over het WKR kunt u meer lezen op de site van Rijksoverheid.